Breda

Breda is één van de gezelligste steden van Brabant. Een bezoekje aan deze culturele stad is dan ook zeker de moeite waard. Is het niet de Grote Markt, dan zijn het wel de vele musea of gezellige winkels die de aandacht trekken. Veel bezienswaardigheden van Breda bevinden zich in en rondom het centrum. Alles is dus eigenlijk op loopafstand, wat ideaal is.

De mogelijkheden van Breda

Zeker als het goed weer is, heeft de Grote Markt haar aantrekkingskracht. Het bruisende plein in het hart van het centrum wordt omringd door de Onze-Lieve-Vrouwekerk, gezellige terrasjes en goede eetgelegenheden. Met enige regelmaat is het plein decor voor festivals en activiteiten, zoals Breda Jazz, carnaval en HBO Intro. Niet alleen overdag is de binnenstad van Breda erg gezellig, ook in de avonduren kunt u hier genieten van versnaperingen en een bezoekje brengen aan de haven en cafés.

Achter het Kasteel van Breda ligt het stadspark van Breda: Park Valkenberg. Een fontein, verdedigingstorens en beelden zijn hier te zien. Aan de rand van het Valkenberg park ligt het historische Begijnhof met kleine huizen, een kerk en wat hofjes. Hier kunt u op uw gemak doorheen lopen en de historie aanschouwen. Ook het Begijnhof Museum is een aanrader. Daarnaast heeft Breda nog veel meer musea die een bezoekje waard zijn. Op zoek naar iets meer dan de standaard grote winkelketens? Dan is ’t Sas ideaal: chique winkels en een mooi terras bieden volop mogelijkheden.

Combineren maar

Vanuit Restaurant-Hotel De Lakei bent u binnen het half uur in de stad Breda. Lang rijden hoeft u dan ook zeker niet! U kunt uw hotelreservering combineren met een dagje uit in Breda en eventueel uw dinerreservering maken bij ons. Zo schuift u na een dagje uit gewoon aan tafel!